Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Begraafplaats

Iedereen is in principe vrij om een begraafplaats te kiezen van zijn of haar voorkeur. Het is daarbij niet van belang wat de geboorteplaats is of waar men is overleden. Wel kan het zo zijn dat een gemeente of een bestuur van een particuliere begraafplaats een eigen reglement heeft. Een voorbeeld kan zijn dat met lid moet zijn van een kerkgenootschap of inwoner van een bepaalde gemeente of wijk moet zijn.

Soorten begraafplaatsen

Er zijn in Nederland twee soorten begraafplaatsen. We kennen de algemene begraafplaatsen door de gemeenten beheerd, en bijzondere begraafplaatsen. Bijzondere begraafplaatsen zijn bijvoorbeeld een natuurbegraafplaats of een begraafplaats van een kerkgenootschap.

Voorbeelden van bijzondere begraafplaatsen:

  • Kerkhoven
  • Natuurbegraafplaatsen
  • Oorlogsbegraafplaatsen
  • Particuliere begraafplaatsen

Regels begraafplaatsen

Alle begraafplaatsen moeten voldoen aan dezelfde voorwaarden die onder andere zijn opgenomen in de Wet op de Lijkbezorging. Wel kunnen besturen aanvullende regels opstellen en bijvoorbeeld afwijkende openingstijden hanteren.

Regelen van de begrafenis

Vermeer helpt u bij de verzorging van de begrafenis en legt voor u de begraafplaats vast. In overleg met u bepalen we de dag en de tijd waarop de begrafenis zal plaatsvinden. Wij zorgen voor de afstemming met de beheerder van de begraafplaats en alle benodigde papieren. Wanneer het om een bestaand graf gaat zorgen wij dat de gekozen steenhouwer de steen tijdig van het graf haalt. Op de dag van de begrafenis zorgen we ervoor dat er dragers, touwen of een speciaal zinktoestel aanwezig zijn. U kunt natuurlijk ook zelf de kist met de overledene dragen. In het geval u zelf gaat dragen zorgen wij voor duidelijke instructie en begeleiding zodat alles goed verloopt.

Tarieven van een begraafplaats opvragen

Begraafplaatsen in Drenthe
Begraafplaatsen in Coevorden
Begraafplaatsen in Emmen

Vermeer Uitvaartzorg ondersteund u op een rustige en persoonlijke manier bij het verzorgen van de begrafenis. Wij zijn graag uw steun en toeverlaat als u een begrafenis moet regelen.

Terug