Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Als men in de omgeving van Assen kiest voor crematie is Rouwcentrum & Crematorium De Boskamp een voor de hand liggende keuze. Crematorium De Boskamp is in 1980 in gebruik genomen en om steeds aan de wensen van de nabestaanden tegemoet te komen, hebben in 1991 en 1999 aanpassingen, uitbreidingen en ingrijpende verbouwingen plaatsgevonden.

In de rustieke en bosrijke omgeving aan de rand van de stad staat de accommodatie niet alleen ten dienste van het crematorium, maar ook van de aangrenzende en gelijknamige begraafplaats. De fijnzinnige architectuur is de basis van een bijzondere sfeer, zowel in als om het gebouw.

De Berkenzaal heeft honderddertig zitplaatsen en ongeveer honderd staanplaatsen. De familiekamer is zo ingericht dat de familie zich rustig kan voorbereiden op de plechtigheid. In de familiekamer kan men zelf een kopje koffie, thee of frisdrank inschenken. Als de plechtigheid begint, kan in de aula door zowel de familie als de belangstellenden afscheid worden genomen van de overledene. Nadat de muziek is gestart, begint de plechtigheid in de aula. De kist staat op een katafalk die op verzoek onder muziekklanken naar achteren kan glijden.

De koffiekamer heeft honderdvijfendertig zitplaatsen. Daarnaast is er voldoende ruimte om staande een kopje koffie te nuttigen.

De Meanderzaal is bedoeld voor ‘intieme’ uitvaartplechtigheden van ongeveer dertig personen.

Meer lezen over  uitvaartverzorging door Vermeer Uitvaartzorg>>