Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Dragers bij een begrafenis

Bij een uitvaart kan de kist met de overledene worden gedragen door nabestaanden of door professionele dragers. Het zelf dragen door familie en vrienden word vaak als indrukwekkend ervaren. Het geeft velen een dankbaar gevoel om een bijdrage te kunnen leveren bij de uitvaart van een familielid of vriend.


Als u zelf niet in staat bent om te dragen dan kan Vermeer Uitvaartzorg u ondersteunen met dragers. Vier of zes dragers kunnen de kist onderhands en op een baar begeleiden. Ook is het mogelijk te schouderen. De kist wordt geschouderd met 6 dragers. Naar gelang het gewicht van de kist, kunnen wij bepalen of de afstand die moet worden gelopen te overbruggen is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan er eventueel gekozen worden om de kist het eerste gedeelte te begeleiden met een baar, alvorens de kist wordt geschouderd. 

Ook is het mogelijk om afhankelijk van beschikbaarheid dragers van een studentengilde of vrouwelijke dragers in te zetten. Zij geven hierdoor extra stijl aan de begrafenis.

Studentdragers:
ferentes
axios

Vrouwlijke dragers:
Draagstersgilde Fiducia