Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Natuurbegraven is de oudste en meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. Een manier om het lichaam terug te geven aan de natuur. Respect voor de overledene gaat hand in hand met respect voor natuur en milieu. Dat is waarom steeds meer mensen kiezen voor deze vorm van begraven.

Nederland kent nog maar weinig natuurbegraafplaatsen. In Drenthe zijn natuurbegraafplaatsen in Witteveen en in Eext. Verder is er de mogelijkheid om een jonge boom te kweken op de vruchtbare bestanddelen van as van de overledene. Zodra de boom volledig geworteld is en alle voedingsstoffen heeft benut, kan deze geplant worden op een plek naar keuze. Een mogelijke locatie voor het planten van deze boom is Nationaal Park Dwingelderveld, tussen Dwingeloo, Ruinen en Pesse. Voor meer informatie over het kweken van een boom op de as van een overledene kunt u de website van Remember in Green raadplegen.


Natuurbegraafplaats Hillig Meer ligt in het prachtige bosgebied van de Drentse Hondsrug, vlakbij Assen. Het maakt deel uit van Landgoed Heidehof. Het is met 33 hectare de grootste natuurbegraafplaats van Nederland. Een bijzondere, oude gedenkplek met een eeuwenoude grafcultuur.

Op Natuurbegraafplaats Hillig Meer heeft u eeuwige grafrust. Elk graf blijft intact en wordt nooit geruimd. Deze laatste rustplaats reserveert u dus letterlijk voor onbepaalde tijd. Dit past bij de gedachte om de natuur zo min mogelijk te verstoren.

 

Wat zijn de voordelen van natuurbegraven op Hillig Meer?Wilt u meer informatie over de mogelijkheden dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.