Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Hoewel veel mensen nog de benaming lijkauto gebruiken, hanteren wij liever de algemene term rouwvervoer. Bij Vermeer Uitvaartzorg kunt u terecht voor rouwvervoer, uitvaartvervoer, begrafenisvervoer en volgauto’s. In ons eigen assortiment kunnen we voorzien in een Mercedes rouwauto's. Verder kunnen we via ons uitgebreide netwerk een breed scala van mogelijkheden op het gebied van staatsievervoer aanbieden.

Uitvaartvervoer na het overlijden

Na het overlijden kan er worden gekozen om de overledene thuis op te baren of te kiezen voor een uitvaartcentrum. Wanneer er wordt gekozen voor een rouwcentrum wordt de overledene in de meeste gevallen door ons overgebracht van de plaats van overlijden naar de gekozen opbaarlocatie.

Hoe gaat het opbaren van een overleden persoon in zijn werk? >>

Staatsievervoer op de dag van de uitvaart

Het vervoer op de dag van de uitvaart wordt ook wel staatsievervoer genoemd. Op de dag van de uitvaart wordt de overledene vervoerd van het rouwcentrum, het woonhuis of verpleeghuis naar de kerk, begraafplaats, uitvaartcentrum of het crematorium. Voor het rouwvervoer zijn diverse mogelijkheden waaruit men kan kiezen.

Rouwauto in kleur

Op dit moment is bij ons grijs de meest gebruikte kleur rouwauto. Naast de kleur grijs wordt er ook regelmatig gekozen voor de kleur wit. Op speciaal verzoek is het mogelijk om bijvoorbeeld een rode rouwauto in te zetten. U zult begrijpen dat hier speciale voorwaarden en kosten aan verbonden zijn.

Kosten van het begrafenisvervoer

RouwautoDe kosten van het begrafenisvervoer is afhankelijk van het type gekozen rouwvervoer, de afstand en de eventuele wachttijden tijdens een afscheidsceremonie. Ook maakt het verschil of het gekozen rouwvervoer regionaal beschikbaar is of dat er van grotere afstand moet worden ingehuurd. Heeft u specifieke wensen neem dan contact met ons op voor een offerte op maat.

Offerte aanvragen >>

Rouwvervoer en de wet

De Wet op de Lijkbezorging spreekt zich niet specifiek uit over het vervoer van een overledene. Er is dus niet wettelijk voorgeschreven dat er een rouwauto gebruikt moet worden voor het vervoer van een overledene. Wanneer u een vervoermiddel heeft dat geschikt is om een overledene te vervoeren is het dus mogelijk dit zelf te doen. Wel is het zo dat de overledene in een kist of andere omhulling moet worden vervoerd zodat deze niet zichtbaar is voor anderen.

Bijzonder rouwvervoer:

• Amerikaanse uitvaarttruck
de kinderrouwauto
• De loopkoets
• De Rouwsnoek - Citroën ID/DS
Harley rouwmotor met zijspan
Rouwbus - uitvaartbus
• Rouwfiets
• Rouwkoe
• Rouwkoetsen
• Rouwvervoer Amerikaans
• Rouwvervoer met paard en wagen
Rouwvervoer per VW T2 busje
• Rouwvervoer van kinderen
• Royce-rouwvervoer
Uitvaarttruck
Volkswagen Kever met rouwaanhanger
 

Lees meer over het regelen van een uitvaart. >>