Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Uitvaart regelen in uw regio? Bel Vermeer Uitvaartzorg


Vermeer Uitvaartzorg is een lokale uitvaartondernemer die efficiënt, respectvol en zorgvuldig iedere gewenste uitvaart voor u regelt.Het verzorgen van de overledene, het opbaren, het afscheid, de plechtigheid, de begrafenis of de crematie, u kunt het allemaal aan ons overlaten, als het regelen van alle benodigde vergunningen en paperassen. De medewerkers van Vermeer Uitvaartzorg hebben een goede opleiding en veel ervaring. Ze luisteren naar uw wensen en zorgen er daarna voor dat de uitvaart perfect verloopt. Precies zoals u het wilt.

Zo werkt Vermeer Uitvaartzorg

Als er iemand overleden is, neemt u contact met ons op. Vanaf dat moment helpen we de nabestaanden bij alle onderdelen van het uitvaartproces dat ze niet zelf willen of kunnen regelen. We komen in principe naar de plek waar de overledene op dat moment is. Samen met de familie bespreken we de wensen rond de uitvaart en de vorm van het afscheid. Omdat we veel kennis en ervaring hebben, ondersteunen we de familie en andere nabestaanden bij het maken van de meest passende keuzes. Vaak is de eerste stap dat onze vaste en vertrouwde verzorgers de overledene op een respectvolle manier wassen, aankleden en opbaren.

We kijken met warmte terug op een moeilijke periode
“Wij zijn heel goed en alert behandeld toen mijn ouders onverwacht drie dagen na elkaar overleden. We meldden dit midden in de nacht aan jou, Peter, en in de ochtend had jij al geregeld dat ze samen konden worden opgebaard. Ook de crematieplechtigheid kon gezamenlijk plaatsvinden. We zijn dankbaar dat dit op zo korte termijn geregeld kon worden. We kijken met warmte terug op een moeilijke periode, mede dankzij jouw inbreng. Bedankt!” Connie Jager, Castricum / Haren

Thuis in uw omgeving

Vermeer Uitvaartzorg is bij u in de regio gevestigd en werkt altijd met lokale mensen. Zodoende kennen we de gewoonten van de streek, we kennen alle mensen en bedrijven die ertoe doen, we weten de weg in het gemeentehuis en bij instellingen en instanties, we zijn thuis bij de verschillende crematoria en alle begraafplaatsen en weten daarom precies wat er wel en niet kan. Ook de medewerkers die na een overlijden hulp bieden, komen vrijwel altijd uit de buurt. Ze zijn daardoor snel ter plaatse en makkelijk aanspreekbaar.

Dit doet Vermeer Uitvaartzorg graag voor u

 • Een afspraak make om de uitvaart te bespreken
 • Advies bij de keuze tussen begraven of cremeren
 • Het verzorgen van de overledene
 • Rouwauto of ander vervoer regelen om de overledene te vervoeren
 • Thuis of in een rouwcentrum opbaren van de overledene
 • Hulp bij de keuze van een uitvaartkist of een alternatief daarvoor
 • Reserveren van de aula van het gekozen uitvaartcentrum
 • De mogelijkheden van een groene uitvaart bespreken
 • De rouwkaart ontwerpen en drukken
 • Een rouwadvertentie opstellen en plaatsen
 • De plechtigheid organiseren
 • De begrafenis- of crematieplechtigheid begeleiden
 • Aangifte doen van overlijden en akte van overlijden opvragen
 • Regelen van de vereiste wettelijke documenten
 • De uitkering van de uitvaartverzekering regelen

Regel alvast uw eigen uitvaart

Wilt u dat uw uitvaart te zijner tijd volgens uw eigen ideeën verloopt? Een handgeschreven briefje met uw wensen is daarvoor in principe al voldoende. Maar verstandiger is het om een document te maken met een officieel tintje en dat te bewaren op een plek waar het zeker gevonden wordt. In zo'n document legt u uw keuzes vast. We helpen u daar graag bij. Vermeer Uitvaartzorg heeft een uitvaartplan ontwikkeld met ruimte voor uw wensen. Via dat plan maakt u duidelijk hoe u het wilt en u krijgt via het uitvaartplan ook een goede indruk van de kosten. Dit uitvaartplan kunt u uitbreiden met de adressen van de genodigden voor de rouwkaart en de plechtigheid. Als u het plan bewaart in onze beveiligde omgeving, zorgen wij voor een aantrekkelijke korting op de uitvaartkosten.

Leg in ieder geval vast wat uw voorkeur heeft: cremeren of begraven, thuis opbaren of in een rouwcentrum, welke kist of misschien toch een lijkwade, de vormgeving van de rouwkaarten, het type uitvaart (kerkelijk, neutraal, ingetogen, uitbundig), waar de herdenkingsceremonie gehouden wordt, of er muziek is en wat is dan uw voorkeur heeft, wie mag er spreken, welke condoleance-mogelijkheden er moeten zijn, welke begraafplaats of gedenkplaats uw laatste rustplaats wordt en welk type grafmonument u zou wensen.

Iedere keuze kunt u zo vaak u wilt wijzigen, ook als wij uw wensenlijst beheren. Een telefoontje is voldoende om een aanpassing door te geven. En als u het beheer aan ons overlaat, weet u zeker dat al uw wensen gerespecteerd worden.

Hoeveel een uitvaart kost?

Vermeer Uitvaartzorg hanteert scherpe prijzen voor een goede kwaliteit. Dan nog kunnen de kosten van een uitvaart sterk variëren. Het hangt volledig af van uw wensen. Via de knop Berekenen komt u in een handig overzicht waar u verschillende opties aan en uit kunt zetten. Zo kunt u makkelijk en vrijblijvend onderzoeken wat u wilt en wat de kosten daarvan zijn. U mag erop rekenen dat we bij iedere uitvaart in iedere prijsklasse ons uiterste best doen om de nabestaanden zo goed mogelijk te ondersteunen.

Bereken

 

 

Wat te doen bij een overlijden

 • Bel een arts om het overlijden officieel vast te laten stellen
 • Waarschuw zo nodig familie en/of vrienden
 • Bel de uitvaartverzorger (ons nummer is 0591 227922)
 • Zoek alvast de benodigde papieren bij elkaar: ID-bewijs, trouwboekje, wensen van de overleden en eventuele uitvaartpolissen
 • Zoek passende kleding om de overledene in op te baren

Belangrijke regionale adressen bij het regelen van een uitvaart

In het gebied waar Vermeer actief is -Drenthe, Groningen en Overijssel-, zijn diverse mogelijkheden wat betreft begraafplaatsen, crematoria en uitvaartcentra. Wilt u meer weten over de mogelijkheden dan kunt u hieronder verder lezen of een vrijblijvende afspraak maken.