Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22


Een uitvaartverzekering is een verzekering waarbij een geldbedrag wordt uitgekeerd bij het overlijden van de verzekerde. Bij bijna elke verzekering heeft u zelf de keuze om uw eigen uitvaartondernemer te kiezen.

In Nederland worden verschillende soorten uitvaartverzekeringen aangeboden. Er is een natura uitvaartverzekering, een kapitaal uitvaartverzekering, een combinatie uitvaartverzekering en de natura sommenverzekering. De meest voorkomende zijn de naturaverzekering en de kapitaalverzekering.

Natura uitvaartverzekering

Een natura uitvaartverzekering vergoedt de kosten van de uitvaart tot maximaal de hoogte van het verzekerd bedrag. Elke verzekeringsmaatschappij hanteert andere voorwaarden omtrent de kosten die onder de dekking van de verzekering vallen. Zo vallen bijvoorbeeld de grafrechten en de kosten voor een grafsteen of urn bij de ene maatschappij wel onder de dekking en bij de andere niet.

Kapitaal uitvaartverzekering

Een kapitaal uitvaartverzekering keert een geldbedrag uit aan de begunstigde(n). Dit is vaak de familie of nabestaanden. Van dit geld kan de uitvaart betaald worden. De hoogte van het verzekerd bedrag is afhankelijk van de dekking die gekozen is bij het afsluiten van de verzekering.

Wat als u al een uitvaartpolis hebt?

Verzekeringsmaatschappijen zijn verplicht de ‘verzekerde som’ uit te keren. Toch proberen ze u te laten geloven dat het nadelig is als u voor een onafhankelijke uitvaartverzorger kiest. Het argument wat veel gehoord wordt is dat u uw ledenkorting of inkoop voordeel kwijt raakt.

Keuze vrijheid

De keuze voor een klein uitvaartbedrijf dat niet bij een verzekeringsmaatschappij is aangesloten kan uiteindelijk zelfs goedkoper blijken. Wat echt belangrijk is, is de prijs waar de korting vanaf gaat. Grotere bedrijven hebben veel overheadkosten, daardoor liggen hun tarieven aanmerkelijk hoger. Naast het kosten aspect is het voor u belangrijk dat u een uitvaartverzorger kiest die bij u past. U heeft immers een intensief contact met hem of haar in een emotioneel zware periode.

De hoogte van de premie zegt niet alles

De hoogte van de premie zegt niets over hoe duur een verzekeraar is. Bij Klaverblad betaalt een dertigjarige man voor een verzekerde som van €7.000 een koopsom van €3.548. Bij Monuta is hij slechts €2.342 kwijt. Toch is hij voordeliger uit bij Klaverblad. Bij deze laatste stijgt de verzekerde som elk jaar met 2% en bij Monuta blijft die €7.000. Als diezelfde man een waardevaste verzekering van €7.000 afsluit bij ABN Amro betaalt hij 20 jaar lang maandelijks €46,63 aan premie. Bij Ardanta is hij slechts €14,19 kwijt. Toch is de verzekering van ABN Amro voordeliger. Hoewel de premie niet omhoog gaat, stijgt de verzekerde som elk jaar met 3%. Bij Ardanta wordt deze niet verhoogd. Deze verschillen maken uitvaartpolissen lastig te vergelijken voor consumenten.

Meer weten?

Heeft u al een uitvaartverzekering, en wilt u weten wat dit betekend als Vermeer Uitvaartzorg de uitvaart verzorgd? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of vraag een offerte aan.

 
Bereken
Afspraak