Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Wanneer je nog vol in het leven staat denk je er eigenlijk liever niet over na. Als je zelf al eens een uitvaart hebt moeten regelen dan weet je dat er in een heel korte periode veel beslissingen genomen moeten worden. Het is dan fijn om ondersteund te worden door een professional die je meeneemt door deze moeilijke periode.

Er zijn diverse mogelijkheden op het gebied van begraven of cremeren.

Crematorium vanuit Klazienaveen:

Wanneer je voor crematie kiest ben je vrij om zelf een crematorium te kiezen. Wanneer je er voor kiest om ook een ceremonie of uitvaartdienst in het crematorium te houden ligt vanwege de afstand crematorium de 'Meerdijk' in Emmen het meest voor de hand. 

Begraafplaatsen in Klazienaveen:

In Klazienaveen zijn een algemene begraafplaats die door de gemeente Emmen wordt beheerd. De tarieven kunt je vinden op de website van de gemeente of bij ons opvragen. Ook is er een R.K. begraafplaats welke wordt beheerd door de de parochie H. Henricus te Klazienaveen.


Rooms Katholiek begraafplaats Klazienaveen

In het jaar 1904 is de kerk van de parochie H. Henricus, gelegen aan de Langestraat, in gebruik genomen. Achter de kerk in zuidelijke richting werd een kavel grond aangewezen als toekomstige begraafplaats voor overleden parochianen. De ingang van het kerkhof ligt aan de Stellingstraat Zuidzijde schuin tegenover de Henricuskerk.

Er zijn diverse mogelijkheden voor gebruik van het kerkhof. Mensen kunnen direct in de aarde begraven worden, of met gebruikmaking van een grafkelder. Het is ook mogelijk om asbus van overledenen bij te zetten in een urnengraf of nis. Daarnaast is er een strooiveld waarop as verstrooid kan worden. Centraal op het strooiveld is een gedenknaald geplaatst waaraan een gedenkplaatje van de overledene bevestigd kan worden.

Het is mogelijk om naastliggende grafruimte of urnengraf voor partner of kind te reserveren, hiervoor dient wel de gebruikelijke grafrechten te worden betaald. Van het kerkhof kunnen in principe alleen parochianen of oud-parochianen gebruik maken. Begraving, bijzetting of as verstrooiing van een partner en/of tot het huishouden behorend kind, die een andere geloofsovertuiging aanhangen, is ook mogelijk.


Algemene begraafplaats Klazienaveen

De begraafplaats in Klazienaveen heeft een ware metamorfose ondergaan. De hoofdingang is geheel vernieuwd en er zijn nieuwe grafvelden een nieuw strooibos, urnenveld en extra parkeergelegenheid gecreëerd. Het park is overzichtelijk aangelegd en omgeven door veel groen.

Mogelijkheden op deze begraafplaats zijn:
•  As verstrooien
•  Urnengraf
•  Enkel graf
•  Twee-diep graf
•  Twee-diep keldergraf
•  Bijzetting van de asbus in een graf

Adres:
Van Echtenskanaal NZ 122 7891 AE  Klazienaveen

Wil je meer weten over onze manier van werken of wil je een vrijblijvend gesprek dan kun je ons bellen om een afspraak maken. Wij zijn bereikbaar op 0591 22 79 22. Een bericht via e-mail mag natuurlijk ook.

Terug >>Begraafplaats-Klazienaveen