Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Bij het regelen van een uitvaart wordt u geconfronteerd met kosten. Afhankelijk van uw wensen kan dat een aanzienlijk bedrag zijn. Een uitvaartverzekering kan hiervoor een oplossing zijn. Globaal gesproken zijn er twee soorten uitvaartverzekeringen. De natura verzekering en de uitvaartverzekering in geld.

Natura

Anders dan bij een uitvaartverzekering in geld krijgen uw nabestaanden bij een uitvaartverzekering in natura geen geld uitgekeerd. Het bedrag dat via uw natura uitvaartverzekering verzekerd is, gaat rechtstreeks naar de (verbonden) uitvaartonderneming. Uw nabestaanden krijgen  een rekening voor  zaken die buiten het pakket vallen.  Uw moet hierbij denken aan kosten in verband met een ander type kist,  extra begeleiding van de uitvaartleider, meer rouwkaarten , consumpties enz.  Deze kosten kunnen oplopen tot een aanzienlijk bedrag. Het is  vaak verplicht gebruik te maken van de diensten van de uitvaartondernemer die aan de verzekeraar verbonden is. Wilt u een andere uitvaartondernemer inschakelen, dan wordt er een geldbedrag uitgekeerd. Hierop wordt soms een korting in mindering gebracht.  Verzekeraars hanteren voor naturaverzekeringen vaak een leeftijdsgrens van zestig of zeventig jaar. Als u de polis van een natura uitvaartverzekering wilt opzeggen, krijgt u in de meeste gevallen de betaalde premie niet terug. Ook krijgt u geen premie terug voor diensten die u niet heeft afgenomen.

In geld

Bij een uitvaartverzekering in geld, komt er bij overlijden een van tevoren bepaald bedrag tot uitkering. Het grote voordeel van een uitvaartverzekering in geld is dat uw nabestaanden zelf kunnen kiezen met welke uitvaartverzorger ze in zee gaan en hoe ze de uitvaart vormgeven. Vermeer Uitvaartzorg begeleidt u graag bij deze zaken

Gecombineerd

Veel verzekeraars hebben gecombineerde producten. Heeft u een gecombineerde uitvaartverzekering en heeft u hier vragen over dan kunt u contact met ons opnemen.


In de praktijk kan een eventueel voordeel, bij gecombineerde uitvaartverzekeraars en verzorgers, nog wel eens tegenvallen. Door vooraf, vrijblijvend, bij ons naar de kosten te informeren weet u precies waar u aan toe bent.  

Heeft u een uitvaartverzekering bij een van de onderstaande uitvaartverzekeraars? 

U bent altijd vrij om een uitvaartverzorger te kiezen die bij u past. Wij kunnen uw uitvaartverzekering voor u afhandelen ongeacht bij welke verzekeraar u een polis heeft. Wilt u meer weten of heeft u vragen over uw eigen verzekering dan helpen wij u graag.

ABN AMRO
Algemeen Belang 
Ardanta 
Axent 
Budgetuitvaartpolis 
DELA 
Florentis 
GUV Verzekeringen 
Klaverblad 
Monuta 
Nationale Nederlanden
Nivo-Uitvaart 
NorthWest 
Nuvema Uitvaartverzekering 
Onderlinge ’s Gravenhage 
Proteq 
REAAL
TAF 
Twenthe-Uitvaartverzekeringen 
Univé 
Yarden 
Zelf