Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Inspiratiedag natuurbegraafplaats Hillig Meer

Maak uitgebreid kennis met Landgoed Heidehof en Natuurbegraafplaats Hillig Meer tijdens de derde inspiratiedag. Beleef het gevarieerde programma van rondleidingen, demonstraties en lezingen. Zie hoe de natuur op een duurzame manier in stand gehouden wordt en ontdek welke keuzes bij een ‘groene uitvaart’ passen en doe eigen ideeën op. Natuurbegraven is voor velen een aantrekkelijk alternatief voor traditioneel begraven en cremeren, nu steeds meer mensen bewust een duurzame keuze maken.

Inspiratielaan
De oude bomenlanen van het landgoed worden ingericht als Inspiratielaan. Hier zijn diverse stands te bezoeken met informatie en producten gericht op een groene uitvaart. Ook zijn er verscheidene demonstraties, variërend van een imker die zijn bijen houdt op het Landgoed, tot onze ambachtelijk timmermannen die ter plekke demonstreren hoe zij een duurzame uitvaartkist vervaardigen van FSC-gecertificeerd hout, afkomstig van het landgoed.


Rondleidingen
We organiseren deze dag verschillende rondleidingen en wandelingen. Zo kunt u deelnemen aan een rondleiding die u langs het ontvangsthuis en de natuurbegraafplaats leidt. Tijdens een natuurwandeling kunt u meer te weten komen over de aanwezige natuur, het duurzame bosbeheer en bijvoorbeeld over hoe wij onze ecologische voetprint minimaliseren door het gebruik van aanwezige natuurlijke bronnen. Een spirituele wandeling voert u langs een aantal energetische plekken in de natuur.


Workshops
U mag ook zelf de handen uit de mouwen steken, tijdens de workshop natuurfotografie of veldbloemen schikken. Daarnaast kunt u genieten van Drentse streekproducten en verschillende muzikale optredens. En met een beetje geluk woont u tevens het ringen van jonge buizerds bij.

Op de Inspiratiedag kunt u vragen stellen aan de bosbeheerder, de initiatiefnemer van de natuurbegraafplaats en vele andere betrokkenen. En natuurlijk kunt u ons ook contact opnemen met Peter Vermeer van Vermeer Uitvaartzorg. U bent van harte welkom op zondag 31 mei van 11.00 tot 17.00 uur op de Provincialeweg 2 te Eext.

Meer informatie waaronder plattegrond en programma vindt u op www.natuurbegraafplaatshilligmeer.nl

Vermeer Uitvaartzorg regelt op een professionele en respectvolle manier uitvaarten in Emmen, Coevorden, Borger, Assen, Hoogeveen en Hardenberg. Op verzoek werken wij in de provincies Drenthe en een deel van Groningen en Overijssel.
 
terug naar overzicht