Persoonlijk afscheid kunnen nemen is heel belangrijk. Daar help ik naasten al 5 jaar met hart en ziel bij. Vanavond ben ik aanwezig bij de workshop 'Persoonlijk afscheid' bij Crematorium en begraafplaats Rusthof in Amersfoort. Ik laat me graag inspireren door Lisette de Lange van Hartwens.
Lees meerVeenoorder Peter Vermeer is heel gelukkig met z'n keuze over te stappen van de bankwereld naar zelfstandig uitvaartondernemer. Vermeer Uitvaartzorg bestaat deze maand 5 jaar.
Lees meerDatum: donderdag 11 mei 2017 - 20:00 uur Op donderdagavond 11 mei aanstaande zijn nabestaanden van harte welkom om samen met andere nabestaanden de overledenen te herdenken die begraven zijn op Natuurbegraafplaats Hillig Meer. De mensen van Hillig Meer willen hier aandacht aan geven met muziek, woorden maar ook door samen stil te zijn… Programma >>
Lees meerEmmen, zaterdag 22 april 2017 – De Grote Kerk in Emmen was zaterdagmiddag het decor van een uitvaartbeurs. Diverse instanties toonden daar hun producten op het gebied van uitvaart. Van kist tot rouwkaart, van urnen tot vervoer: alles kon men bekijken.
Lees meerOp zaterdag 22 april is de bekende Surinaamse dragers-groep “Wi Kan Doe” (met band) namens collega ondernemer Bouman aanwezig tijdens de uitvaartbeurs. Tussen 10:00 en 13:30 zal de groep diverse keren een demonstratie verzorgen. Komt dat allemaal zien, u bent van harte welkom!
Lees meerOp zaterdag 22 april 2017, van 10:00 tot 17:00, is Vermeer Uitvaartzorg aanwezig op de uitvaartbeurs in de grote kerk van Emmen. Op een laagdrempelige manier met ons kennis maken? Wij zien u graag… Bent u niet in de gelegeheid aanwezig te zijn en wil u toch graag meer informatie maak dan een vrijblijvende afspraak met Peter Vermeer.
Lees meerHonderden mensen hebben online hun medeleven betuigd aan de nabestaanden van de overleden schrijver, tekenaar en Utrechter Dick Bruna. Op condoleance.nl, waar uitgever Mercis een register heeft aangemaakt, stonden op 8 maart ongeveer 1500 steunbetuigingen.
Lees meerIn Erica wordt mogelijk een Mariakapel gebouwd. Het gebouw zou moeten verrijzen bij het kerkhof achter de rooms-katholieke kerk. Initiatiefnemer is parochiaan Johan Hemel. Hij denkt dat een Mariakapel in zijn woonplaats in een behoefte voorziet. ,,Mensen hebben ook in deze tijd ruimte nodig voor bezinning. Een kapel is zo’n plek waar dat kan.’’
Lees meerHet aantal crematies aan de Meerdijk in Emmen berdroeg in 2015 bijna 1200, maar is vorig jaar gezakt naar 1138. Oorzaak van de daling is de opening vorig jaar van een crematorium in Hardenberg.
Lees meerWie als nabestaande vooraf goed zijn huiswerk doet, kan tot duizenden euro’s bezuinigen op een uitvaart. Een regelrecht gevolg van het overschot aan uitvaartondernemers. Waarbij ondernemingen met hoge vaste lasten soms moeten opboksen tegen vrouwen op middelbare leeftijd die een carrièremove hebben gemaakt en zaken als een lijkwagen simpelweg huren. Grote bedrijven moeten mee in de concurrerende prijzen. Waar vroeger een uitvaart zes- tot zevenduizend euro kostte, ben je nu vaak voor de helft klaar. Iets wat ik overigens niet terugzie in de premies die je bij uitvaartverzekeraars moet betalen.”
Lees meerNieuw-Dordrecht – Wat drie jaar geleden nog te boek stond als een verwilderde dodenakker, mag zich nu de trots van Nieuw-Dordrecht noemen. De Algemene Begraafplaats in het dorp ligt er strakker en mooier bij dan ooit.
Lees meerVandaag is het 2 november, Allerzielen. Maar waar komt deze gedenkdag vandaan? Op beleven.org is er een pagina aan gewijd. Wellicht interessant om eens te lezen.
Lees meerDe gemiddelde leeftijd van mensen in Nederland bij overlijden ligt tussen de 76 en 82 jaar, waarbij vrouwen gemiddeld iets ouder worden dan mannen. Als je jong bent, klinkt dat nog heel ver weg en wordt er gemakkelijk toegegeven aan de verleidingen van roken, drinken en/of het gebruik van drugs. Ook de opkomst van de mobieltjes en de tablets maakt dat een luie, ongezonde levenshouding bijna onvermijdelijk is. Lekker onderuithangen en alles binnen handbereik. En waarom zou je je daar druk om maken? Dood gaan we toch.
Lees meerHet draaien van muziek van Nederlandse artiesten is erg populair op uitvaarten en begrafenissen. In de top vijf van meest gedraaide nummers het afgelopen jaar, staan drie Nederlandstalige liedjes.
Lees meerDoodsbedreigingen, agressie en geweld. We weten dat politieagenten, ambulancemedewerkers en conducteurs daar regelmatig mee te maken hebben. Maar ook steeds meer uitvaartondernemers klagen er nu over. Vandaar dat er op de uitvaartbeurs, volgende maand in Amsterdam, een speciale agressietraining wordt gegeven.
Lees meerHelaas nodig: Muur tegen geweld. Het monument is allereerst een plaats om mensen te gedenken die door geweld om het leven zijn gekomen. Het monument wil ook een noodkreet zijn gericht aan de samenleving, om een halt toe te roepen aan geweld. Bij de muur vinden van tijd tot tijd bijeenkomsten plaats met het doel mensen bewust te maken van hun verantwoordelijkheid om het geweld te keren.
Lees meerOp zondagavond 13 december 2015 wordt in Klazienaveen voor de 3de keer Wereldlichtjesdag georganiseerd. De organisatie ligt in handen van Rouw- en verliesbegeleiding de Vuurtoren van Patricia van Harteveld in samenwerking met Mirjam Klaver en Petra Vellinga.
Lees meerIn het nieuwe SBS6-programma Graf Zonder Naam gaat Kees van der Spek op zoek naar de verhalen achter de anonieme graven in Nederland en spoort hij de nabestaanden op. Verspreid over de begraafplaatsen in ons land liggen ongeveer 300 mensen waarvan onbekend is wie het zijn. De anonieme doden. Dit betekent dat er ook 300 families zijn die vaak al vele jaren vergeefs wachten op een levensteken van hun vermiste kind, broer, zus, vader of moeder.
Lees meerIn liefde voor Later volgt Anita Witzier zeven jonge gezinnen waarvan de vader of moeder ongeneeslijk ziek is. Met behulp van de “herinneringsdoos” verzamelt de zieke ouder tastbare herinneringen, die voor de achterblijvende kinderen waardevol zijn voor later.
Lees meerRecent mochten we het resultaat zien van het mooie werk dat stichting Make a memory doet. Stichting Make a Memory fotografeert op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar. Met een landelijk netwerk van ruim 140 professionele fotografen worden thuis of in het ziekenhuis foto’s gemaakt. De ouders ontvangen kort daarna een boekje met vijf afdrukken en een dvd met alle foto’s in hoge resolutie.
Lees meer