Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Uitvaartbeurs Emmen: rouwaanhangers en lijkwade wikkelen

De Grote Kerk in Emmen was zaterdagmiddag het decor van een uitvaartbeurs. Diverse instanties toonden daar hun producten op het gebied van uitvaart. Van kist tot rouwkaart, van urnen tot vervoer: alles kon men bekijken.

Ook werd er gedemonstreerd met lijkwadewikkelen, alleen wilde niemand van de bezoekers zich daarvoor openstellen. Vlindergoed wordt steeds vaker gebruikt om alles iets persoonlijker te maken. Niet alleen bij volwassen maar ook vooral bij kinderen.

Demonstratie door de dragers van Wi Kan Doe gefilmd door Annet van de Reijd van Maxanel FotografieEr was ook twee speciale uitvaartbussen aanwezig  waarbij de overledene zelfs als een VIP tijdens het vervoer naar zijn laatste rustplaats wordt omringd door iedereen die hem dierbaar is. Kiest men voor nostalgie kan met ook gebruik maken van een Volkswagen kever met daarachter een rouwaanhanger.

Ook het vastleggen van een uitvaart met film of foto’s is steeds meer in trek en daar was ook voldoende informatie voor aanwezig. De belangstelling was niet overmatig druk, maar de gehele dag liep het wel steeds door.

Meer lezen over Vermeer Uitvaartzorg

Beschrijf uw wensen

Wat kost een uitvaart?

terug naar overzicht