Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Trouwe hond weigert overleden baasje te verlaten

De eigenaar van de bull terrier is volgens de eerste onderzoeken een natuurlijke dood gestorven. Mogelijk werd de hitte hem fataal, want op het moment van zijn overlijden flirtte de temperatuur met de grens van 40°C. Al die tijd bleef de hond aan zijn zijde, hoewel er in de buurt voldoende drinkbaar water aanwezig was.

Een eerste poging van de agenten om hem van zijn baasje te scheiden, leverde geen resultaat op. Uiteindelijk moesten ze de bull terrier meesleuren naar een plaatselijk asiel. Daar vertoont hij volgens de dierenartsen overweldigende tekenen van rouw en depressie.

"Hij zit voortdurend onder een bureau, alsof hij ontroostbaar is", zegt Sheridan Lowey van dierenwelzijn aan tv-zender KFOR 4. Volgens hem is dat geen uitzonderlijk gedrag. "Ze weten gewoon niet wat er aan de hand is en hoe ze zich moeten gedragen."

Voorlopig zit er voor de medewerkers van het asiel niets anders op dan af te wachten. "Hij weigert te eten. Hij blaft zelfs niet. Het enige wat hij wil is alleen zijn en rouwen. Toen ik hem even uitliet voor een wandeling, keek hij voortdurend naar links en naar rechts. Alsof hij zijn baasje nog steeds aan het zoeken is", aldus Lowey.

 

terug naar overzicht