Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Waarom gezond leven als je uiteindelijk toch doodgaat?

Waarom gezond leven als je uiteindelijk toch doodgaat

Ja, dood gaan we toch. Het is zelfs de enige zekerheid die we hebben in het leven. Het lijkt mij alleen zoveel leuker om – als ik toch mag kiezen – fit, sportief en gezond dood te gaan. Het is heel begrijpelijk dat, als je eenmaal hebt toegegeven aan de verleidingen van luiheid, suikers, drank, nicotine of genotsmiddelen, er een gewoonte ontstaat waar je heel lastig van af komt, maar het kan, als je je er bewust van wordt welke invloed het op je lijf en je gestel heeft.

Waarom fit en gezond leven als je toch uiteindelijk doodgaat? Voor jezelf. Voor je ouders. Voor je kinderen. Voor je vrienden. Kortom: voor alles wat je liefhebt. En toch komt er een dag dat je er niet meer bent en de anderen achterblijven. Hoe bespreek je je eigen sterven? Dat is best moeilijk. Maar hoe moeilijk het ook is: het is zó belangrijk. Sommige mensen zijn heel goed in staat om hun eigen uitvaart vorm te geven. Maar ook dan kunnen ze hulp gebruiken om bepaalde zaken te laten vastleggen of om een indicatie van de kosten te krijgen. Ik probeer achter jouw wensen te komen, door goed door te vragen, en denk mee over de keuzes die je maakt.

Uiteraard is gezond leven en sporten geen garantie op een lang gezond en gelukkig leven, maar dan heb je er in ieder geval wel je best voor gedaan, en je doet dat nooit voor een ander, maar altijd voor jezelf. Dat verdien je!

terug naar overzicht