Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Wereldlichtjesdag 2015 Klazienaveen

Wereldlichtjesdag in Klazienaveen


Elk jaar op de tweede zondag van december wordt over de hele wereld wereldlichtjesdag gehouden. Om 19:00 uur lokale tijd worden er kaarsjes gebrand, ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het geleden is. Sommigen herdenken een volwassen kind en anderen een heel jong kind. Er zijn mensen voor wie het verlies nog heel vers is en bij anderen is het soms al tientallen jaren geleden. De pijn en het gemis en het verlies van hoop en  dromen die niet uitkwamen, blijven hetzelfde en verbinden de mensen die hierbij aanwezig zijn.

Wandeling

Dit jaar starten we met een wandeling vanaf het Oude Marktplein Klazienaveen naar de Algemene Begraafplaats om 18:15 uur. Samen wandelen we rustig naar de Algemene Begraafplaats Klazienaveen aan het Van Echtenskanaal NZ, waar de samenkomst van start gaat  vanaf 18.45 uur. Tijdens deze wandeling willen we een lint van licht vormen, neemt u een lichtje mee? Mocht u slecht ter been zijn of niet mee willen wandelen, dan kunt u rechtstreeks naar de Algemene Begraafplaats gaan.

De samenkomst, bij de “oude ingang” voor de poort van de Algemene Begraafplaats, start  vanaf 18.45 uur en eindigt ongeveer rond 19.45 uur. Tijdens de samenkomst worden de kinderen herinnerd door middel van het branden van kaarsjes en door te luisteren naar muziek, zang, troostende woorden en gedichten. Eveneens wordt het lied “Precious Child” ten gehore gebracht dat speciaal voor deze dag is geschreven.


Voor informatie: Patricia van Harteveld 
Tel.:  06-52197042 of via de mail: info@verliesbegeleidingdevuurtoren.nl
www.verliesbegeleidingdevuurtoren.nl

Voor wie een bijdrage wil leveren, zowel als persoon of organisatie aan Wereldlichtjesdag in de vorm van donatie of sponsoring wordt dit zeer op prijs gesteld.

De volgende bedrijven maken het voor ons mogelijk om Wereldlichtjesdag te organiseren:
X-Interactive, Firma Zonlicht, Tromp & Roggen Natuursteen Klazienaveen, Drukkerij Hermans, De Huyskamer, Houthandel Bruins, SEVO, Algemene begraafplaats Klazienaveen, Vermeer Uitvaartzorg.
 

terug naar overzicht