Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Moet u een uitvaart regelen in Hoogeveen?
Bij een overlijden in Hoogeveen kunt u contact met ons opnemen op
telefoonnummer: 0591 22 79 22

Onafhankelijke uitvaartverzorging 

Vermeer Uitvaartzorg is een onafhankelijke uitvaartonderneming waar een persoonlijke benadering, betrokkenheid en transparante prijzen centraal staan. Doordat we een klein bedrijf zijn, zijn de lijnen kort en direct. Dat geldt ook voor onze stijl van werken. Wij bieden persoonlijk maatwerk, kwaliteit en deskundige uitvaartverzorging.

Vrije keuze bij uitvaartverzekering

U heeft altijd de vrije keuze om te bepalen voor welke uitvaartonderneming u kiest. Ook als u al een uitvaartverzekering bij een ander bedrijf heeft lopen. Veel bedrijven willen u anders doen geloven. Dit doen zij om u ook als klant te behouden voor de verzorging van de uitvaart. Wij kunnen desgewenst zorgen voor de uitbetaling van de uitvaartverzekering.

Na een overlijden

Wanneer er iemand is overleden kunt als eerste het beste een arts waarschuwen. Vervolgens kunt u de tijd nemen om uw familie en vrienden op de hoogte te brengen waarna u contact met ons kunt opnemen.

Na de kennismaking is daar allereerst de zorg voor de overledene. Een opbaring thuis of liever op een andere plek? Door samen te werken met plaatselijke collega’s kunt u ook van uitvaartcentra in de omgeving gebruikmaken.

We leggen de dag, plaats en tijd van de plechtigheid vast en maken een aanvang met het ontwerpen van de tekst en vormgeving van de rouwkaart en/of advertentie.

Niet alle beslissingen hoeven in het eerste gesprek genomen te worden.
Door vrijwel dagelijks contact geven we u tijd om in alle rust na te denken over keuzes die bij u passen. We dragen informatie en suggesties aan, geven antwoord op al uw vragen en begeleiden u zo door deze dagen van afscheid.

Wat moet er gebeuren na een overlijden? >>

Uitvaart Hoogeveen

Indien de uitvaart in Hoogeveen zal plaatsvinden zijn er tal van mogelijkheden. In de omgeving van Hoogeveen zijn diverse begraafplaatsen en crematoria.

Dankzij jarenlange ervaring op het gebied van uitvaartverzorging hebben wij naast een goede relatie met de crematoria en begraafplaatsen ook een goede band met vele kerkelijke instanties in Hoogeveen en kunnen u dus ook in geval van een kerkelijke uitvaart van dienst zijn.

Begraafplaatsen Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen kent meerdere begraafplaatsen en mogelijkheden. In een persoonlijk gesprek kunnen we op basis van uw wensen en voorkeuren bepalen welke begraafplaatsen in Hoogeveen voor u geschikt kunnen zijn.


Voor een begrafenis kunt u kiezen uit één van de tien begraafplaatsen in de gemeente Hoogeveen:
  • Fluitenberg, begraafplaats Zevenberg aan de Fluitenbergseweg
  • Hoogeveen, de oude begraafplaats aan de Zuiderweg
  • Hoogeveen, de nieuwe begraafplaats aan de Zuiderweg (extra ingang aan de Van der Wijckstraat)
  • Hollandscheveld, aan de Kerkhoflaan
  • Elim, aan de Carstensdijk
  • Nieuwlande, aan de Boerdijk
  • Nieuweroord, aan de Middenraai
  • Pesse, aan de Hoogeveenseweg
  • Stuifzand, aan de Hoofdweg
  • Tiendeveen, aan de Kerkweg

Cremeren vanuit Hoogeveen

Op dit moment is er in Hoogeveen nog geen crematorium. Wel is er een nieuw crematorium met uitvaartcentrum in ontwikkeling bij begraafplaats Fluitenberg. 

In de omgeving van Hoogeveen zijn een aantal crematoria, te weten:

- Crematorium Hoogeveen, waarschijnlijk vanaf 2016
- Crematorium de Reestborgh, Meppel
- Crematorium de Boskamp, Assen
Crematorium de Meerdijk, Emmen
- Crematorium Hardenberg, vanaf eind 2015

Het is vanzelfsprekend dat u bepaalt waar de crematie plaatsvindt.

Opbaren in Hoogeveen

Naast de opbaring thuis is het ook heel goed mogelijk om in een zorginstelling op te baren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij verpleeghuis Weidesteyn in Hoogeveen. Er zijn diverse rouwcentra waar opbaring inclusief gebruik van een 24 uur toegankelijke familiekamer (indien aanwezig) tot de mogelijkheden behoort.

Lees meer over het regelen van een uitvaart. >>


Uitvaartcentrum HoogeveenCrematorium Hoogeveen

Begraafplaats Hoogeveen