Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Uitvaartcentrum Emmen en Coevorden

Opbaren in een Uitvaartcentrum

Soms is een opbaring thuis niet mogelijk of gewenst. We kunnen dan uitwijken naar een uitvaartcentrum ook wel rouwcentrum genoemd, bij u in de buurt. In Emmen en Coevorden kunnen we terecht in meerdere uitvaartcentra. In veel centra kan er gebruik gemaakt worden van een kamer waar u 24 uur per dag met eigen sleutel of key-card naar binnen kunt. 

Een condoleance in een Uitvaartcentrum

In de week voor de uitvaart wordt er vaak een speciale condoleanceavond georganiseerd. Op deze manier is er, ook buiten de afscheidsplechtigheid op de dag van de uitvaart, gelegenheid om afscheid te nemen en eventueel de naaste familie te condoleren.

Een uitvaartplechtigheid of ceremonie in een uitvaartcentrum

Om samen met alle mensen die rond de overledene en zijn of haar familie staan afscheid te kunnen nemen wordt er vaak een afscheidsplechtigheid georganiseerd. De meeste rouwcentra bieden mogelijkheid om muziek ten gehore te brengen. Steeds vaker worden er foto’s met een beamer vertoont. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden bij de diverse uitvaartcentra.

Catering in een uitvaartcentrum

U kent vast de bekende kop koffie met cake. Dat kan natuurlijk prima zijn. We zien ook dat er steeds uitgebreidere en gevarieerdere wensen zijn op het gebied van catering. De mogelijkheden in uitvaartcentra sluiten daarbij aan. Wanneer de voorzieningen in een uitvaartcentrum niet toereikend zijn dan zijn er natuurlijk mogelijkheden om dit door een externe cateraar te laten verzorgen.

Opbaren thuis of in een zorginstelling

Als u liever geen gebruik maakt van een uitvaartcentrum dan zijn er prima alternatieven. Voor een afscheidsplechtig kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een kerk, horecagelegenheid of dorpshuis. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van thuis opbaren of opbaren in een zorginstelling lees dan hier meer ≫

Waar wij zelf geen uitvaartcentrum hebben maken wij voor afscheidsdiensten, opbaren en condoleances gebruik van rouwcentra van collega uitvaartondernemers. Ook is het vaak mogelijk een uitvaartceremonie en koffietafel te realiseren in aula's van uitvaartverenigingen, dorpshuizen en culturele centra. Steeds vaker kiezen mensen ook voor hun favoriete horeca gelegenheid. Dit geeft vaak een minder beladen en informelere sfeer.


Wat kost een uitvaartcentrum?

De kosten van een uitvaartcentrum bestaan uit verschillende onderdelen:

  • De kosten van het gebruik de opbaarkamers
  • De kosten voor het gebruik van de condoleanceruimte
  • De kosten van het gebruik van de aula
  • De kosten van de catering
  • De eventuele kosten voor het gebruik van een beamer

Wilt weten wat een uitvaart kost? Bereken dan hier de kosten van een uitvaart.

Bereken uitvaartkosten

 

 

Liever persoonlijk contact? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek