Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Vermeer Uitvaartzorg, thuis in Coevorden

Vermeer Uitvaartzorg is een uitvaartondernemer uit de regio Coevorden die u graag ondersteunt bij het regelen van een uitvaart. Dat doen we professioneel, persoonlijk en met veel respect voor de overledene en de nabestaanden. U kunt ons dag en nacht bereiken via 0591-227922.

We hebben als familie erg veel ondersteuning gehad
“Als familie hebben we van Peter erg veel ondersteuning gehad tijdens de uitvaart. Ons gaf het een gevoel van rust en controle en dat zijn voor ons sterke persoonlijke kenmerken. Hierdoor hebben we de laatste eer aan mam en oma kunnen brengen, op de manier zoals wij dat graag wilden.” Hans Kimmann, Odoornerveen / Coevorden

Wat een uitvaartondernemer voor u doet?

Na een overlijden helpen en ondersteunen we u en de andere nabestaanden bij het alles rond de uitvaart. We verzorgen de overledene, bespreken de uitvaart en regelen daarna alles om de uitvaart -begrafenis of crematie- volgens uw wensen te laten verlopen. Wie vooraf zelf zijn of haar eigen begrafenis wil regelen, adviseren we bij het maken van alle keuzes en het op een juiste manier vastleggen van de eigen wensen.

Ondersteuning bij regelen uitvaart

Na een telefoontje dat iemand is overleden, komen we direct naar het huis of de instelling waar de overledene op dat moment is. Omdat onze mensen ook in Coevorden wonen, zijn we al snel ter plaatse. Vaak is onze eerste taak de overledene te verzorgen en op te baren. We hebben daar veel ervaring mee en ook als de familie het graag zelf wil doen, zijn we op de achtergrond aanwezig met hulp en advies. Daarnaast bespreken we met de nabestaanden hoe het afscheid en de uitvaart geregeld moeten worden. We houden vanzelfsprekend zo goed mogelijk rekening met uw wensen. Als er wensen van de overledene zijn vastgelegd, volgen we die natuurlijk. Door de ervaring en de kennis van Vermeer Uitvaartzorg weet u zeker dat we kunnen helpen met een passend advies. Omdat we in de regio gevestigd zijn, weten we heel precies wat in Coevorden de mogelijkheden van cremeren en begraven zijn.

Dit kan Vermeer Uitvaartzorg voor u doen

 • Bespreken wensen en mogelijkheden bij de uitvaart
 • Verzorgen en opbaren van de overledene
 • Regelen rouwauto of ander bijzonder vervoer
 • Advies over type uitvaartkist en/of lijkwade
 • Keuze van begraafplaats of crematorium in Coevorden
 • Rouwkaart opstellen, vormgeven en drukken
 • Rouwadvertentie opstellen, vormgeven en plaatsen
 • Begeleiden van de begrafenis- of crematieplechtigheid
 • Aangifte doen van het overlijden bij gemeente Coevorden
 • Regelen uittreksel akte van overlijden
 • Aanvragen vereiste wettelijke documenten
 • Vergoeding uitvaartverzekering aanvragen

Kan ik alvast mijn uitvaartwensen vastleggen?

Ja zeker. Uw wensen vastleggen voor de eigen uitvaart kan heel makkelijk via Vermeer Uitvaartzorg. Als uw wensen bij ons geregistreerd zijn, bent u er zeker van dat uw uitvaart verloopt zoals u dat wilt. Keuzes die u vooraf al kunt maken zijn: cremeren of begraven, opbaren in een rouwcentrum of thuis, lijkwade of lijkkist, type rouwkaarten, kerkelijke of neutrale uitvaart, wel of geen (live)muziek, locatie herdenkingsceremonie, sprekers, wel of geen condoleance, welke begraafplaats of gedenkplaats in Coevorden uw voorkeur heeft en het type grafmonument.

We komen graag bij u langs om erover te praten, maar u kunt ook uw keuzes ook zelf vastleggen via de knop Bereken. U gaat dan naar het uitvaartplan van Vermeer Uitvaartzorg. Door antwoord te geven op een paar vragen, legt u uw wensen vast. U krijgt dan direct ook een overzicht van de kosten en als u uw gegevens vastlegt in het uitvaartplan krijgt u een aantrekkelijke korting. Als extra kunt u ook belangrijkste adressen invoeren voor het verzenden van de rouwkaart.

Ook als u alleen een vrijblijvende indicatie wilt van de kosten is een berekening via het uitvaartplan een uitstekend hulpmiddel.

Bereken

 

 

De eerste stappen als er iemand is overleden

 • Bel de huisarts of de dienstdoende arts, hij/zij moet het overlijden officieel vaststellen
 • Waarschuw de naaste familie en vrienden
 • Bel de uitvaartverzorger (0591-227922 is het nummer van Vermeer Uitvaartzorg)
 • Verzamel alvast ID-bewijs, trouwboekje, wensen van de overleden en eventuele uitvaartpolissen
 • Zorg voor kleding om de overledene in op te baren

Belangrijke adressen voor het regelen van een uitvaart in de gemeente Coevorden

Vermeer Uitvaartzorg, Burgemeester Gratamaplein 3, 7844 NM Veenoord
Uitvaartcentrum Coevorden, Ballastweg 2, 7741 ZL Coevorden
Dagziekenhuis Aleida Kramer, Meindert van der Thijnensingel 1, 7741 GB Coevorden
Crematorium Emmen, Meerdijk 74, 7825 TH Emmen
Crematorium Hardenberg, Oldemeijerweg 3a, 7794 RL Hardenberg

Terug