Bij een overlijden bel dag en nacht 0591 22 79 22

Uitvaart, begrafenis of crematie regelen in Emmer Compascuum

Het sterven van iemand in uw familie of kennissenkring maakt veel indruk. Zeker wanneer u dan ook nog zijn of haar begrafenis moet regelen is dat best een zware taak. De emoties maken het lastig om te concentreren op wat er in gang moet worden gezet.

Het regelen van de begrafenis is ons vak. Door onze ervaring kunnen we de dingen regelen die op korte termijn prioriteit hebben. In samenspraak met u geven we de uitvaart stap voor stap vorm. Zo zorgen we dat het een passend en persoonlijk afscheid wordt.

Wat moet ik doen bij een sterfgeval?

U kunt het beste eerst een arts bellen. Als deze een verklaring van overlijden heeft afgegeven kan de verzorging plaatsvinden. Voor het overzicht hebben we voor u een handige checklist gemaakt. U kunt de checklist met 7 tips hier (klik klik) downloaden.

De keuze tussen begraven of cremeren

Is het al duidelijk of het een begrafenis of crematie wordt? Dit is natuurlijk een heel persoonlijke afweging. Veel mensen volgen hierbij hun gevoel. Soms is de wens al bekend. Voor als u nog twijfelt hebben we een aantal argumenten verzameld die wij vaak horen. U kunt ze hier (klik klik) lezen.

De kosten van het regelen van een begrafenis of crematie?

Wat kost het als u ons inschakelt? Hier (klik klik) ziet u een overzicht van de meest voorkomende producten en diensten. Wilt u liever dat wij alles op een rijtje zetten? Vul dan geheel vrijblijvend het formulier (klik klik) in.

Begraafplaats Emmer-Compascuum

De begraafplaats ligt achter de Runde. Dwars door Emmer-Compascuum liep vroeger het veenbeekje de Runde. Toen de kanalen werden gegraven om het gebied te ontwateren werd het gedempt. Later werd de toen drooggevallen Runde overal weggegraven. In 2009 is het veenbeekje De Runde in ere hersteld. De kanalen die dertig jaar geleden werden gesloten zijn weer geopend voor de scheepvaart. Het eerste graf dateert van +/- 1900.

Mogelijkheden op deze begraafplaats zijn:

  • As verstrooien
  • Urnengraf
  • Enkel graf
  • Dubbel graf

Vermeer Uitvaartzorg is bekend met begraven in Emmer-Compascuum. Peter helpt met het verkrijgen van de benodigde papieren, maakt afspraken met de beheerder en begeleid u bij de begrafenis.

Terug